Vrijwilligers

Het leven als vrijwilliger

25 mei 2017. De toegang tot het terein wordt bijna vrijgegeven en overal lopen nog mensen die de laatste puntjes op de i zetten voor het feest losbreekt. Achter de bar is het feestje  natuurlijk al lang begonnen. De tappen staan open, het frisdrank staat koud, en wij (Yonca en Cerissa) staan samen met een paar vrienden achter de bar. 

Dit is het tweede jaar dat we ons hebben aangemeld als vrijwilliger voor Green Vibrations. Het jaar  ervoor vonden we het zo leuk om onderdeel uit te maken van het festival, dat we besloten om nog een keer mee te helpen!

De avond voor het festival

Natuurlijk zijn 5 mensen achter de bar niet genoeg om de bar draaiende te houden, dus stonden er ook een aantal mensen bij die we de avond ervoor pas hebben leren kennen. De avond voor festival komen namelijk alle vrijwilligers bij elkaar . De briefing om het festival op rolletjes te laten lopen vindt dan  namelijk plaats!

Hier krijgt iedereen algemene informatie over het festival, kun je een rondje lopen op het nog lege festivalterrein en natuurlijk kun je jouw  mede-vrijwilligers leren kennen. Ook ontvang je natuurlijk je goodies. Vorig jaar was er zelfs na afloop een kleine borrel!

Geen Green Vibrations zonder vrijwilligers

Terug naar de festivaldag. Het was te merken dat alle vrijwilligers ontzettend veel zin in het festival hadden! Het terrein loopt langzamerhand vol met bezoekers, en iedereen maakt er op zijn/haar manier een fantastische dag van!

Wat onze bezoekers echter niet direct merken, is dat Green Vibrations zonder ons, de vrijwilligers, niet kan zijn zoals het nu is. Green Vibrations wordt namelijk georganiseerd door vrijwilligers. Het festival wordt op- en afgebouwd door vrijwilligers. En ook de dag zelf zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers!

Waarom vrijwilliger worden?

"Wat wij voornamelijk fijn en leuk vinden aan vrijwilliger zijn bij Green Vibrations, is dat de dankbaarheid van de organistatie ook echt merkbaar is. Er wordt voor eten gezorgd, wat altijd superlekker is en vers bereid wordt, en er wordt altijd een gezellige 'bedank barbecue'  georganiseerd. Wij hebben gemerkt dat deze extra's de omgang met elkaar (organisatie, vrijwilligers, en iedereen die erbij betrokken is) veel persoonlijker maakt."

"Dat was voor ons ook de aanleiding om meer te willen helpen. In 2016 hebben wij voor het eerst meegeholpen achter de bar bij Green Vibrations, als vrijwilligers. Toen onze middag-shift voorbij was, vonden we dat eigenlijk wel jammer, het was namelijk supergezellig! Toen hebben we  vrijwel direct besloten om het jaar erop dan ook aan te geven dat we de hele dag wel wilden draaien."

"Van vrijwilliger achter de bar tot barhoofd"

Ergens eind 2016 werd ik (Yonca) gevraagd of ik de functie van barhoofd wilde vervullen op Green Vibrations 2017. Natuurlijk zei ik "ja", want ik had ook echt het gevoel dat ik meer wilde helpen. En zo'n kans om onderdeel uit te maken van de organisatie van een festival liet ik natuurlijk niet gaan. Het meewerken aan Green Vibrations 2017 als barhoofd was een zeer geslaagde stap . Ik ga ook zeker dit jaar mijzelf weer inzetten om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers achter de bar goed gecoördineerd worden en dat alle bezoekers van zijn/haar drankjes kunnen genieten op Green Vibrations 2018!

"Van vrijwilliger tot coördinator vrijwilligers"

Net als Yonca heb ik (Cerissa) ontzettend genoten van de bar shifts op Green Vibrations, de gezelligheid op de Pre- Party en de barbecue. Tijdens het festival sta je er samen, Dit gevoel van samen zoiets tofs neerzetten is geweldig. Mede door al deze extra feestjes en contact met nieuwe mensen, heb ik mij dit jaar aan mogen aansluiten bij het productieteam en zal ik de coördinatie doen van de vrijwilligers, zodat het festival wederom een groot succes wordt! Mocht je dus vragen hebben, dan kun je mij altijd mailen op vrijwilligers@greenvibrations.nl. 

Lijkt het jou ook tof om mee te helpen met Green Vibrations 2018? Meld je dan aan als vrijwilliger! Zonder vrijwilligers is er namelijk geen Green Vibrations :-)